Kinderboekenweek 2020

´Kaft, blaadjes en letters´ is een circustheater voorstelling met als centraal thema het ontstaan van een boek.
Het hele proces komt aan bod, van het idee van de schrijver tot aan een kleurrijke weergave van het traditionele drukproces van een boek.
De voorstelling laat het publiek van heel dichtbij een stukje geschiedenis ervaren.

info Voorstelling hier

Extra Lesmateriaal

Kinderboekenweek Project

We bieden dit jaar gratis extra video lesmateriaal bij de voorstelling aan, zodat het thema van de Kinderboekenweek, dat dit jaar in het teken staat van geschiedenis, op een speelse manier in de klassen verdiept kan worden, met de voorstelling “Kaft, blaadjes en letters” als feestelijk hoogtepunt.

Op deze manier kan een klein Project gecreëerd worden, waarbij de kinderen actief betrokken worden. Dit is optioneel, de voorstelling kan ook goed los van het video lesmateriaal bekeken worden.

Hier kunt u een presentatiefilmpje bekijken van 1 minuut met een samenvatting van het project:

De 3 Videos voor het Project

Image
  • 1. "De schrijfmachine"
    De kinderen krijgen op een speelse manier te zien hoe groot het verschil is tussen onze tijd, met computers en internet, en de tijd dat er alleen nog maar schrijfmachines waren. Ook komt de ontwikkeling van de schrijfmachine kort aan bod.

  • 2. "De telefoon door de jaren heen"
    De kinderen zien op een humorvolle manier hoe het leven eruitzag voor dat er mobiele telefoons waren en krijgen een kijkje in de ontwikkeling van de telefoon in de afgelopen 150 jaar.

  • 3. "Uitnodiging"
    Het laatste filmpje is een opdracht voor de kinderen, waar in ze worden uitgenodigd zelf iets te onderzoeken wat vroeger heel anders was als nu.De filmpjes kunt u ook op een van de
volgende manieren hier downloaden:

Veel plezier bij deze kleine tijdreis.
Hartelijke groeten,

Proj Anagrama

© 2020 Proj.Anagrama info@projectoanagrama.org